Ingredientai
- Margarinas 75 g
- Miltelinis cukrus 250 g 150 - tortui ir 100 - glajui
- Kiaušiniai 3 vnt. trynių
- Pienas 175 ml
- Miltai 500 g
- Mielės 30 g
- Džiovinti vaisiai 300 g ir riešutai
- Romas 20 ml šlakelis
- Citrinos 0,5 vnt. sulčių - glajui
- Džiovinti abrikosai 1 sauja galite pasirinkti ir kitus džiovintus vaisius
Kaip gaminti
- Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų.
- Pašildykite pieną.
- 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite.
- Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
- Kambario temperatūros trynius išsukite su milteliniu cukrumi.
- Išlydykite margariną, jį sumaišykite su trynių mase.
- Kai mielių masė iškyla, pradėkite minkyti tešlą. Likusius miltus suverskite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į kurią dėkite mielių masę, trynių, margarino ir cukraus pudros plakinį, pilkite šlakelį romo.
- Pamažu, vis iš šonų miltais užpildami duobutę, minkykite tešlą į vieną rutulį.
- Tešlą minkykite tol, kol ji nebelimpa prie rankų. Jei tešla pasirodė dar skysta, berkite dar šiek tiek miltų.
- Džiovintus vaisius bei riešutus susmulkinkite, berkite ant tešlos ir stenkitės tolygiai įmaišyti į tešlą.
- Kepimo indą ištepkite margarinu, dėkite tešlą. Indą su tešla palikite valandai pastovėti, pakilti.
- Velykų bobą kepkite apie 45–50 min. jau iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje.
- Kol boba kepa, pasiruoškite glajų. Citrinų sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi, dėkite susmulkintus pasirinktus džiovintus vaisius.
- Kai boba iškepa, atvėsta, pyragą apliekite glajumi.
Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.