Ingredientai
- Pienas 250 ml
- Miltai 500 g
- Mielės 15 g šviežių
- Sviestas 60 g minkšto
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 - dideli tešlai ir 1 - aptepimui
- Druska 10 g
- Cukrus 40 g
- Džiovinti vaisiai 150 g džiovintų uogų ir vaisių (spanguolių, vyšnių, abrikosų ir t. t.)
- Citrinos 2 vnt. tarkuotos žievelės
- Migdolai 125 g plokštelių
- Romas 2 valg. š.
- Razinos 150 g
Kaip gaminti
- Razinas užilkite romu ir palikite per naktį.
- Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių.
- Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles.
- Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną.
- Dalimis suberkite išsijotus miltus, sudėkite sviestą, sužerkite citrinų žieveles, džiovintus vaisius, pusę migdolų plokštelių ir užminkykite tešlą.
- Minkykite 10 minučių, suformuokite rutulį, uždenkite ir valandai dėkite į šaldytuvą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių, tris 20–22 cm skersmens kepimo formas ištepkite sviestu.
- Stalą pabarstykite miltais ir išminkykite tešlą. Padalykite į tris dalis ir sudėkite į formas.
- Uždenkite ir palikite 30 minučių. Patepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite migdolų plokštelėmis.
- Kepkite 10 minučių, tada sumažinkite karštį iki 190 laipsnių ir kepkite dar 25–30 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita