Ingredientai
- Obuoliai 1 kg
- Cukrus 200 g
- Cinamonas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Grietinėlė 100 ml
- Gvazdikėliai 8 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Vynas 1 st. saldaus, balto
Kaip gaminti
- Užvirkite 2 litrus vandens. Supilkite vyną, cinamoną, gvazdikėlius, druską, supjaustytą į stambius griežinėlius citriną ir obuolius. Obuolius prieš tai nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais. Virkite, kol obuoliai suminkštės.
- Išimkite citrinos griežinėlius ir supilkite grietinėlės ir kiaušinio trynių masę į sriubą. Suberkite cukrų ir pavirkite keletą minučių. Cukrų galite dėti pagal skonį – mėgstantys dar saldžiau gali dėti daugiau cukraus.
Skanaus!
Receptas Viktorijos Ramašauskaitės