Ingredientai
- Veršiena 500 g
- Džemas 80 g slyvų
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Sezamų aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Medus 2 valg. š. skysto
- Sezamo sėklos 50 g
Kaip gaminti
1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais.
2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį viską išmaišykite. Supilkite padažą ant mėsos, pamaišykite ir palikite porai valandų pasimarinuoti.
3. Iš marinato išgriebtus mėsos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, suverkite ant konditerinių iešmelių ir iškepkite žarijų kaitroje (nepamirškite vartyti). Likus 3–5 minutėms iki kepimo pabaigos, vėrinukus apšlakstykite skystu medumi ir apibarstykite sezamų sėklomis.
4. Tiekite su šviežiomis daržovėmis.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita