Ingredientai
- Veršiena 400 g maltos
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Bulvės 3 vnt. didelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Daržovių sultinys 2 st.
- Sviestas 1 valg. š.
- Vynas 40 ml balto sauso
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Česnakai 1 skiltelės
- Pipirinių saujelė 30 g
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite.
2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maišydama pakepinkite aliejuje.
3. Puode išlydytame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite pipirines ir maišydama kepinkite dar porą minučių. Sudėkite trintus česnakus, supilkite sultinį, suberkite likusius muskatus ir užvirinkite.
4. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite su vynu suplaktą kiaušinio trynį, išmaišykite, vėl statykite puodą ant ugnies ir pakaitinkite iki virimo.
5. Nepridegančiame kepimo inde paskleiskite kepintą maltą mėsą ir paruoštas daržoves. Apliekite sultiniu ir 12–15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita