Ingredientai
- Veršiena 500 g
- Jautienos sultinys 720 ml 3 puodeliai neriebaus
- Morkos 240 g puodelis smulkiai pjaustytų
- Svogūnai 3 vnt. pusė puodelio smulkiai sukapotų
- Salierai 4 vnt. lapkočiai
- Paprikos 1 vnt. žalia saldžioji
- Kopūstai 300 g briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės
- Česnakai 1 skiltelės
- Kukurūzų krakmolas 2 valg. š.
- Vanduo 1 st. 1/4
- Aliejus 1 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. 1/4
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.
2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.
3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita