Ingredientai
- Faršas 500 g 500 - 600 veršienos
- Batonas 2 riekės
- Pienas 1 st. 0,5
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovinti arba malti
- Baklažanai 1 vnt. nedidelis
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Paprikos 2 vnt. po puse geltonos ir raudonos
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Vynas 1 st. balto pusiau sauso
- Grietinėlė 300 g riebi
Kaip gaminti
1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.
2. Iš faršo šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kukulius ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Baklažaną, cukiniją ir paprikas supjaustykite didesniais gabaliukais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
3. Išimkite daržoves iš keptuvės, į ją sudėkite smulkintą česnaką, svogūną ir kepinkite, kol suminkštės, supilkite vyną, padidinkite ugnį ir virkite, kol pusė vyno išgaruos. Ugnį sumažinkite, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti.
4. Pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais. Kukulius ir daržoves sudėkite į kepimo indą, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita