Ingredientai
- Veršiena 800 g veršiuko kumpio
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį
- Itališkų žolelių mišinys 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Citrinos 2 vnt. sulčių
- Vynas 100 ml sauso rausvojo
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Medus 150 g 0,5 stiklinės skysto dirbtinio
- Balzaminis actas 6 valg. š. 0,5 stiklinės
- Špinatai 100 g šviežių
- Pievagrybiai 150 g šviežių
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite dviejų trijų kąsnių dydžio gabalėliais.
2. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, muskatais, itališkų žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, sausu rausvuoju vynu, alyvuogių aliejumi. Kiek pamaigiusi švariomis rankomis, palikite porai valandų marinuotis.
3. Mėsos gabalėlius vieną šalia kito išdėliokite kepimo maišelyje, jį užriškite ir kiškite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.
4. Nuplautus ir nusausintus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir kelias minutes pakepinkite svieste.
5. Išgriebusi į keptuvę sukrėskite medų, supilkite balzaminį actą ir maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės (apie 20 min.). Įmaišykite pievagrybius.
6. Karštu padažu apliekite lėkštėse išdėliotus mėsos gabalėlius. Tiekite su aliejumi ir citrinų sultimis apšlakstytais šviežiais špinatais.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita