Ingredientai
- Česnakai 2 skiltelės
- Rozmarinai 3 g 2 - šakelės šviežių
- Čiobreliai 3 vnt. šakelės šviežių
- Aitrioji paprika 1 vnt. maža
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Veršiena 1 kg 12 gabalėlių nugarinės su kaulais
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Česnakų skilteles nulupkite ir sukapokite. Rozmarinų ir čiobrelių lapelius supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. Viską sumaišykite su aliejumi ir palikite keliolika minučių.
2. Ant mėsos gabalėlių supilkite aliejų su prieskoniais ir išmaišykite Marinuokite keletą valandų, dar geriau – per naktį.
3. Nuo mėsos nuvarvinkite aliejaus perteklių (jei reikia) ir gabalėlius sudėkite ant grotelių. Kepkite 4–5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su virtomis bulvėmis ar ryžiais, šviežių daržovių salotomis.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė