Ingredientai
- Faršas 700 g 700 - 800 veršienos
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. smulkintos petražolės, mėtos, krapai
- Bulvės 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 3 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 100 ml
Kaip gaminti
1. Veršienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, smulkiai tarkuota bulve, tarkuotu svogūnu, pagardinkite pipirais, druska, gerai išmaišykite ir formuokite pailgus pirštelius. Apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš visų pusių.
2. Sudėkite pirštelius į aliejumi pašlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su mėgstamu šaltu padažu ir šviežiomis salotomis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita