Ingredientai
- Veršiena 200 g kumpio
- Greipfrutai 1 vnt. vieno greipfruto sultys
- Fetos sūris 100 g
- Grietinėlė 150 ml riebios
- Paprikos 5 vnt. 3 raudonos ir 2 geltonos
- Svogūnų laiškai 20 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinė 100 ml
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį; maltų
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite greipfruto sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
3. Fetą gerai ištrinkite su 50 ml grietinėlės.
4. Kiekvieną muštinį aptepkite fetos mase, per vidurį dėkite po kelias paprikų juosteles, susukite ritinėlius ir suriškite svogūnų laiškais. Išdėliokite nepridegančiame kepimo inde.
5. Paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, sumeskite likusias paprikų juosteles ir kelias minutes patroškinkite. Sudėkite trintus česnakus ir troškinkite dar porą minučių.
6. Sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, supilkite likusią grietinėlę ir gerai viską išmaišykite. Pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, druskos. Gautu padažu apliekite suktinukus ir 30 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Ištraukusi apibarstykite likusiais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita