Ingredientai
- Veršiena 900 g
- Pomidorai 800 g konservuoti savo sultyse
- Svogūnai 1 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt. didelė
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Miltai 75 g
- Vynas 240 ml puodelis balto sauso
- Vištienos sultinys 240 ml puodelis - neriebaus
- Aliejus 3 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų lapelių
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. tarkuot žievelių
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Čiobreliai 1 arbat. š. 1/4 - džiovintų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 1/4 - maltų
Kaip gaminti
1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min.
2. Sudėkite nuvarvintus pomidorus, supilkite pusę jų sulčių, pagardinkite bazilikais, čiobreliais ir ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sutirštės.
3. Mėsą supjaustykite 2,5 cm dydžio kubeliais, apibarstykite miltų ir pipirų mišiniu, apkepkite likusiame aliejuje. Apkepusius mėsos gabalėlius sudėkite į troškintuvą su daržovėmis.
4. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite vyną ir kaitinkite, kol pusė kiekio išgaruos. Supilkite sultinį, pavirkite 3 min., tada supilkite į troškintuvą.
5. Uždengę ant labai mažos ugnies troškinkite 1 val. Nukaitus suberkite petražoles ir citrinų žieveles.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita