Ingredientai
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Salierai 2 vnt. stiebų
- Česnakai 6 skiltelės
- Aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Veršiena 2 kg kulninės
- Miltai 3 valg. š.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Čiobreliai 6 vnt. šakelės
- Vynas 200 ml raudonojo
- Pomidorai 400 g savo sultyse
- Sultinys 500 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 3 vnt. šakelės
Kaip gaminti
- Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą.
- Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels.
- Išimkite ir sudėkite į troškintuvą ant daržovių. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės ir mėsa, įpilkite vyno ir nugarinkite.
- Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, įdėkite laurų lapus, čiobrelius ir 5 minutes pavirkite.
- Supilkite į troškintuvą, įpilkite sultinio, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros apie 1,5 val.
- Apibarstykite smulkiai supjaustytomis petražolių šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita