Ingredientai
- Veršiena 1 kg
- Kopūstai 1 vnt. nedidelis
- Morkos 3 vnt.
- Svogūnai 3 vnt.
- Bulvės 8 vnt.
- Mėsos sultinys 800 ml
- Salierai 1 vnt. pusė gumbo
- Petražolės 3 arbat. š. kapotos
- Čiobreliai 1 arbat. š. smulkinti švieži
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustyite pusžiedžiais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
2.Kopūstą supjaustykite juostelėmis. Saliero šaknį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (mažesnes bulves galima pjaustyti skiltelėmis).
3.Į karščiui atsparų puodą su dangčiu dėkite sluoksnį bulvių, ant jo – mėsos gabalėlių, tada – svogūnų, morkų, kopūstų ir salierų. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir petražolėmis.
4.Supilkite sultinį ir 160 laipsnių orkaitėje troškinkite 2 valandas. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita