Ingredientai
- Veršiena 1500 g veršienos krūtininės ir įdarui 250 g maltos veršienos
- Česnakai 2 skiltelės
- Medus 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Morkos 50 g Įdarui
- Petražolės 50 g Įdarui
- Salierai 50 g Įdarui
- Porai 50 g Įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. Įdarui
- Raudonėliai 1 valg. š. Įdarui
- Čiobreliai 1 valg. š. Įdarui
- Citrinos 1 vnt. Įdarui; 1 valg. š. citrinų žievelių geltonojo sluoksnio
- Džiūvėsiai 3 valg. š. Įdarui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir įdarui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. įdarui; pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių.
2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius, kiaušinius išminkykite, pasūdykite, įberkite pipirų.
3. Veršienos įpjovą prikimškite įdaro ir susmeikite smeigtukais. Paruoštą vyniotinį iš visų pusių apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada dėkite į karščiui atsparų indą ir 1,5 val. kepkite orkaitėje. Kepdama keletą kartų aptepkite medumi.