Ingredientai
- Veršio kepenys 400 g
- Aliejus 1 valg. š. arba taukų; kepimui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Sviestas 300 g po šaukštą kepenų ir baravykų kepimui, o likęs -pačiam paštetui
- Baravykai 330 g kepurių
- Česnakai 4 skiltelės
- Šalotinis svogūnas 3 g pjaustytų
- Actas 2 arbat. š. šerio
- Laurų lapai 3 vnt. nedideli
- Čiobreliai 0,75 valg. š. lapelių
- Bazilikai 1 žiupsnelis šviežių
- Raudonėliai 1 žiupsnelis šviežių
- Mėtos 1 žiupsnelis šviežių
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite, nulupkite nuo jų jas gaubiančią membraną, supjaustykite nestorais griežinėliais, išpjaukite iš jų nereikalingus gyslingus audinius. Kepenėlių griežinėlius dėkite į keptuvėje įkaitintus taukus, idėję kepenėles įdėkite šaukštą sviesto. Kepkite kepenėles, kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, pipirais, kepkite dar kelias minutes. Kepimo metu laistykite kepenėles keptuvėje esančiais riebalais. Labai svarbu kepenėlių neperkepti, viduje jos turi likti rausvos!
2. Baravykus supjaustykite kubeliais, dėkite į keptuvėje ištirpintą šaukštą sviesto ir kepkite maišydami kelias minutes, sudėkite pjaustytus svogūnus, česnakus, kepkite maišydami dar kelias minutes arba kol svogūnai suminkštės. Baigiant kept sudėkite prieskonines žoleles.
3. Sudėkite keptas kepenėles ir baravykus į maisto smulkintuvą su S formos peiliuku. Įjunkite smulkintuvą ir smulkinant, pamažu, kubelis po kubelio sudėkite sviestą. Nedėkite sviesto kubelio tol, kol prieš tai įdėtas kubelis pilnai neįsiliejo į kepenėlių masę. Šis procesas panašus į majonezo darymą. Turi gautis glotni kepenėlių ir sviesto emulsija. Sudėję visą sviestą supilkite actą, paragaukite ar netrūksta druskos ir pipirų.
4. Pašteto masę pertrinkite per smulkų sietelį, sudėkite į indelius, papuoškite viršų lauro lapeliais ir užpilkite ploną sluoksnį tirpinto lydyto sviesto. Paštetą palaikykite per naktį šaldytuve, kad subręstų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos