Ingredientai
- Vėžiai: (didelių) 20 vnt.
- Ryžiai 150 g
- Daržovių sultinys 1 l
- Vynas 200 ml balto namų vyno
- Brendis 100 ml prancūziško brendžio „Alita“
- Morkos 40 g
- Svogūnai 40 g
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 22 vnt.
- Sviestas 150 g
Kaip gaminti
- Supilkite du trečdalius sultinio į puodą ir jame išvirkite ryžius.
- Mažais kubeliais susmulkinkite morkas ir svogūnus.
- Į puodą įdėkite pusę sviesto (75 g) ir pakaitinkite daržoves, kol suminkštės.
- Įmeskite čiobrelio ir lauro lapų.
- Padidinkite ugnį ir į puodą suberkite vėžius.
- Įpilkite brendžio, druskos pagal skonį ir puodo turinį padekite!
- Viską kaitinkite, kol vėžiai paraudonuos.
- Tuomet sumažinkite ugnį, įpilkite vyną ir pakaitinkite dar 10 minučių. Viską nukoškite.
- Pašalinkite vėžių uodegėles ir jas užpilkite nukoštu skysčiu.
- Visa kita maišykite tol, kol virs koše.
- Tuomet suberkite dar šiltus ryžius ir dar šiek tiek pamaišykite. Vėl perkoškite, kad neliktų kiautų gabalėlių.
- Tuomet į puodą lėtai pilkite likusį sultinį ir maišykite, kol pasieksite norimą kreminę konsistenciją.
- Padidinkite ugnį, įdėkite 75 g sviesto ir dar šiek tiek pakaitinkite.
- Sriubą patiekite dubenėliuose kartu su vėžių uodegėlėmis.
Recepto autorius: virtuvės šefas Marcas d’Erceville.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita