Ingredientai
- Filo tešla 12 vnt. lakštų
- Sviestas 125 g tirpinto
- Sezamo sėklos 5 valg. š. 3 šaukštai įdarui ir 2 viršui pabarstyti
- Citrinos sultys 2 valg. š. įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdarui
- Kiauliena 500 g maltos; tinka ir ėriena, jautiena ar kita gera mėsa; įdarui
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį; įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, smulkiai supjaustytas; įdarui
- Česnakai 3 skiltelės sutraiškytos; įdarui
- Špinatai 100 g įdarui
- Kalendros 1,5 arbat. š. maltos; įdarui
- Kuminai 1,5 arbat. š. maltų; įdarui
- Fetos sūris 75 g sutrupinto; įdarui
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai pagaminkite mėsos įdarą. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite maltą kiaulieną, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies ją vis pasmulkindami mentele, kol apskrus.
2. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės-žemos, sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės ir apskrus. Tada sudėkite kalendras, maltus kmynus ir sezamo sėklas. Kepkite maišydami, apie 2 minutes arba kol pajusite malonų prieskonių kvapą. Galiausiai sudėkite špinatus ir citrinų sultis. Kepkite toliau maišydami apie 1 minutę, arba kol špinatai taps minkšti. Įdaras paruoštas. Supilkite jį iš keptuvės į dubenį ir leiskite atvėsti apie 15 minučių. Tada sudėkite fetos sūrį, išmaišykite ir trumpam atidėkite į šalį.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
4. Uždenkite filo lakštus švariu ir drėgnu virtuvės rankšluosčiu. Padėkite 1 filo tešlos lakštą ant darbastalio ir maistiniu šepetėliu užtepkite tirpinto sviesto. Stenkitės kuo daugiau filo tešlos lapo padengti sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį filo lapą ir šį taip pat ištepkite sviestu. Taip pat paruoškite ir trečiąjį filo tešlos sluoksnį. Tada išilgai tešlos krašto, išdėkite mėsos ir fetos įdarą.
5. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į ritinį. Aptepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pakartokite visą procesą suformuodami keturis ritinius.
6. Kepkite 20–25 minučių arba iki aukso rudumo spalvos, kol suktinukai taps traškūs.
7. Galite patiekti su jogurtiniu padažu arba humusu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis