„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Vidurio Rytų filo tešlos suktinukai su malta kiauliena

Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena
Filo tešlos suktinukai su malta kiauliena / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tinklaraštis meyermaistas.lt: Šis sviestinis Vidurio Rytais kvepiantis patiekalas labai lengvai paruošiamas ir pilnas įvairių skonių. Dar geriau, kad visus reikiamus ingredientus greičiausiai jau turite namuose, trūksta tik filo tešlos ir fetos sūrio – šių ingredientų nesunkiai įsigysite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite mėsos įdarą. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, sudėkite maltą kiaulieną, įberkite druskos ir pipirų. Kepkite mėsą ant vidutinės ugnies ją vis pasmulkindami mentele, kol apskrus.

2. Sumažinkite temperatūrą iki vidutinės-žemos, sudėkite svogūnus ir česnakus, kepkite, kol suminkštės ir apskrus. Tada sudėkite kalendras, maltus kmynus ir sezamo sėklas. Kepkite maišydami, apie 2 minutes arba kol pajusite malonų prieskonių kvapą. Galiausiai sudėkite špinatus ir citrinų sultis. Kepkite toliau maišydami apie 1 minutę, arba kol špinatai taps minkšti. Įdaras paruoštas. Supilkite jį iš keptuvės į dubenį ir leiskite atvėsti apie 15 minučių. Tada sudėkite fetos sūrį, išmaišykite ir trumpam atidėkite į šalį.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

4. Uždenkite filo lakštus švariu ir drėgnu virtuvės rankšluosčiu. Padėkite 1 filo tešlos lakštą ant darbastalio ir maistiniu šepetėliu užtepkite tirpinto sviesto. Stenkitės kuo daugiau filo tešlos lapo padengti sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį filo lapą ir šį taip pat ištepkite sviestu. Taip pat paruoškite ir trečiąjį filo tešlos sluoksnį. Tada išilgai tešlos krašto, išdėkite mėsos ir fetos įdarą.

5. Užlenkite tešlos kraštus ir suvyniokite į ritinį. Aptepkite sviestu, apibarstykite sezamo sėklomis ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Pakartokite visą procesą suformuodami keturis ritinius.

6. Kepkite 2025 minučių arba iki aukso rudumo spalvos, kol suktinukai taps traškūs.

7. Galite patiekti su jogurtiniu padažu arba humusu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.