Ingredientai
- Kuskusas 225 g kruopos
- Daržovių sultinys 400 ml tinka tirpus
- Avokadai 2 vnt.
- Džiovinti pomidorai 100 g konservuoti saulėje džiovinti
- Alyvuogės 100 g juodosios be kauliukų
- Fetos sūris 225 g
- Salotos 130 g lapai
- Kedrinės pinijos 100 g
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių
Kaip gaminti
1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.
2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
3. Į išbrinkusias kruopas įmaišykite du šaukštus užpilo. Sudėkite nuluptus ir stambiais gabalais supjaustytus avokadus, nuvarvintus pomidorus, supjaustytas alyvuoges, sūrio kubelius, suberkite kedrines pinijas.
4. Suplėšytus salotų lapus sumaišykite su likusiu užpilu, sudėkite į salotinę. Ant viršaus sukraukite kuskuso kauburį.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita