Ingredientai
- Aviena 500 g maltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Mėtos 2 arbat. š. džiovintų ir sutrintų
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. perpus kukulių masei ir padažui
- Jogurtas 200 ml natūralaus; padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje sumaišykite maltą avieną, smulkiai pjaustytą svogūną ir išspaustas skilteles česnako.
- Atskirame inde sumaišykite prieskonines žoleles, įmuškite kiaušinį ir įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Viską gerai išplakite ir sumaišykite su mėsa.
- Iš gautos masės suformuokite pailgus mėsos kukulius. Per vidurį įsmeikite medinį pagaliuką ir dėkite bent valandai į šaldytuvą.
- Tuomet sudėkite mėsos kukulius ant grotelių ir 15 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nepamirškite po grotelėmis padėti kitą skardą su vandeniu, nes išsiskyrusios sultys, pridegins orkaitę.
- Kukuliukus patiekite su jogurtiniu padažu, kurį paruošite sumaišę visus jam skirtus ingredientus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis