Ingredientai
- Varškė 50 g trinta
- Grietinėlė 50 ml
- Pienas 50 ml
- Želatina 1 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 1 arbat. š.
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis "Farino"
- Sausainiai 3 vnt. šokoladiniai
- Želė 40 g pusė pakuotės apelsinų želė
- Bananai 1 vnt. kelios riekelės papuošimui
- Mėlynės 1 valg. š. papuošimui
- Citrinos 1 vnt. griežinėlis papuošimui
Kaip gaminti
1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške.
2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite.
3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus užliekite kremu.
4. Padėkite į šaldytuvą. Kai sustingsta, plonai užliekite pagal instrukciją paruošta apelsinų želės mase (naudokite tik pusę masės).
5. Kai sustingsta, išdėliokite papuošimus (bananą, mėlynes, citriną) ir užliekite likusia želė. Laikykite šaldytuve.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita