Ingredientai
- Jautienos kaulai 1,5 kg Vietname labiausiai tinkamomis tam laikomos jaučio uodegos
- Svogūnai 1 vnt. nuluptas
- Čili pipiras 1 vnt. šviežias
- Imbieras 5 vnt. griežinėliai
- Druska 1 valg. š.
- Anyžiai 2 vnt. žvaigždutės
- Žuvies padažas 3 valg. š.
- Vanduo 4 l
- Makaronai 100 g išvirtų ir nusausintų ryžių makaronų
- Jautiena 500 g plonai pjaustytos nugarinės
- Kalendros 1 sauja šviežios, smulkintos
- Svogūnų laiškai 1 valg. š.
- Pupų daigai 1 puodelis
- Bazilikai 1 sauja šviežio
- Žalioji citrina 1 vnt. supjaustyta ketvirčiais
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių, pašaukite jautienos kaulus ir kepkite apie valandą kol paruduos.
2. Sudėkite kaulus, svogūną, čili pipirą imbierą, druską, anyžių ir žuvies padažą į didelį puodą, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 6-8 valandas. Jei neturite laiko, virkite kiek galite. Bet ilgiau virus sultinys geresnis.
3. Išvirkite makaronus, nusausinkite.
4. Padalinkite makaronus į keturis dubenis. Užberkite žalumynus ir sudekite nugarinės gabalėlius. Užpilkite nukoštu verdančiu sultiniu. Per kelias minutes mėsa praras raudonumą. Įdėkite daigų, įspauskite citrinos, jei trūksta sūrumo – įsipikite žuvies padažo.
Pagal tradicijas valgykite garsiai šliurpdami. Gero apetito!