Ingredientai
- Duona 4 riekės labai tinka porcijinė
- Avokadai 1 vnt. prinokęs
- Kreminė varškė 100 g
- Citrinos sultys 1 arbat. š.
- Pomidorai 1 vnt. juodasis
- Morkos 1 vnt. nedidelė
- Agurkai 1 vnt.
- Medus 1 valg. š. skysto
- Tofu 150 g rūkyto
- Sojos padažas 3 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Žemės riešutai 1 sauja skrudintų; papuošimui
- Kalendros 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Sutrinkite avokadą, sumaišykite su kremine varške, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite. Šia užtepėle patepkite duonos riekeles.
2. Morką ir agurką supjaustykite itin plonais griežinėliais, apiberkite juos trupučiu druskos ir pipirų.
3. Tofu supjaustykite griežinėliais ir pakepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus.
4. Padažui sumaišykite medų, soją ir sezamo sėklas.
5. Ant duonos riekės dėkite griežinėliais pjaustytą pomidorą. Ant jo – keptą sūrį, galiausiai – morkas ir agurkus.
6. Apšlakstykite viską padažu, skrudintais žemės riešutais, pagardinkite kalendros lapeliais ir užvožkite antrąją porcijinės duonelės pusę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita