Ingredientai
- Greipfrutai 1 vnt. 0,5 didelio greipfruto (Pomello rūšies)
- Agurkai 1 vnt. 0,5 ilgo, be sėklų
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 žiupsnelis kepintų šalotinių svogūnų (galima rasti azijietiškų pagardų skyriuose)
- Žemės riešutai 2 valg. š. kepintų
- Mėtos 1 žiupsnelis šviežios
- Bazilikai 1 žiupsnelis arba kalendros
- Pipirai 1 vnt. čili - jei norisi aštrumo
- Žuvies padažas:(padažui) 1 valg. š.
- Žaliosios citrinos vaisius:(sultys - padažui) 1 vnt.
- Vanduo 1 valg. š. padažui
- Cukrus 1 valg. š. padažui
- Sriracha padažas:(padažui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais.
- Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką.
- Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką.
- Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis šviežiomis žolelėmis ir smulkintais žemės riešutais dėkite į indą.
- Sumaišykite padažo ingredientus ir pilkite ant salotų mišinio.
- Patiekite su šviežia aitriąja paprika.
Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita