Ingredientai
- Žuvis 800 g 4 vilkžuvių filė (tinka ir kitokia) gabaliukai po 200 g
- Cukinijos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Imbieras 20 g gabalėlis šviežio
- Medus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 50 ml
- Rozmarinai 20 g šviežių
- Ciberžolė 1 arbat. š. žiupsnelis
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Kalendros 1 arbat. š. keli kalendrų grūdeliai
Kaip gaminti
1. Žuvų gabaliukus (šaldytų atšildyti nereikia) pasūdykite, pabarstykite pipirais.
2. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Imbierus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, šaukštu citrinų sulčių ir žiupsneliu maltų kalendrų. Cukinijas su imbierų mišiniu porą minučių patroškinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Baigdama troškinti atskieskite sultiniu.
3. Atkirpkite maždaug 50 cm kepimo plėvelės. Vieną jos galą užriškite, maišelyje paskleiskite cukinijų griežinėlius, ant jų išdėliokite žuvų gabaliukus. Tada užriškite ir kitą plėvelės galą.
4. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 20 min. kepkite iki 175`C įkaitintoje orkaitėje.
5. Į keptuvėje likusį skystį suberkite ciberžolių miltelius, miltus ir maišydama kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite likusiomis citrinų sultimis.
6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, žuvį ir cukinijų griežinėlius išdėliokite į lėkštes, apšlakstykite padažu ir papuoškite rozmarinų šakelėmis.
7. Prie tokios žuvies labiausiai tinka bulvių košė.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai