Ingredientai
- Kopūstai 280 g 280 - 300 violetinis
- Bulvės 4 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Grietinėlė 200 ml
- Kumpis 3 riekės Saliamis arba rūkytas kumpis – keli gabaliukai
- Prieskoniai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Bulves su morka išvirkite viename inde, kopūstą – kitame.
- Viską sutrinkite trintuve iki piure konsistencijos.
- Įpilkite grietinėlės, gerai išmaišykite. Įberkite, jeigu reikia, druskos.
- Svogūną supjaustykite griežinėliais ir su saliamiu arba kumpiu apkepkite.
- Trintą violetinio kopūsto sriubą supilkite į lėkštę ir papuoškite keptu svogūnu su mėsyte ir apibarstykite džiovintu baziliku. Skanaus.
Receptą atsiuntė Silvija
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita