Ingredientai
- Gražgarstės 100 g
- Bazilikai 20 g 2 šakelės - violetinių bazilikų
- Kedrinės pinijos 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š. ištirpinto grietinėlės sviesto
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Gražgarstes, bazilikus ir česnaką susmulkinkite trintuvu. Smulkindami supilkite alyvuogių aliejų ir ištirpintą grietinėlės sviestą. Gerai sumaišykite ir pabarstykite kedrinių pinijų.
2. Violetinis padažas puikiai dera prie žuvies ir jūrų produktų. Įprastos bulvės, apkeptos su violetiniu pestu, bus ypatingo skonio. Šis pagardas idealiai tinka su keptais grybais ir špinatais.
Plačiau skaitykite: Kulinarijos pamokėlė - gaminame pesto padažą