Ingredientai
- Jautiena 400 g nugarinė
- Vanduo 1 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Petražolės 3 vnt. kelios šakelės
- Laurų lapai 2 vnt.
- Pipirai 2 vnt. kvapnieji
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos sultinys 200 ml naminio
- Sviestas 50 g
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml riebios
- Krapai 1 arbat. š. kapotų
Kaip gaminti
1. Į pasūdytą verdantį vandenį sudėkite nuskustą ir į kelias dalis supjaustytą morką, nuluptą svogūną, saliero stiebą, prieskonius ir mėsą. Virkite apie dvi valandas arba kol mėsa taps minkšta.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą,suberkite miltus, pusę minutės pakepinkite ir supilkite sultinį, išmaišykite.
3. Supilkite grietinėlę, kaitinkite, kol padažas sutirštės. Išvirtą mėsą supjaustykite riekelėmis, užpilkite padažu ir pabarstykite krapais.
4. Labai tinka patiekti su bulvių koše, garintomis daržovėmis ir gruzdintais svogūnėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita