Ingredientai
- Vaniliniai zefyrai:(pakelis) 1 vnt.
- Krekeriai:(saldžių) 200 arbat. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. didelių
- Pienas 1 puodelis
- Cukrus 1 puodelis 0,5
- Sviestas 200 g
Kaip gaminti
- Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėkite į puodą, išplakite.
- Į tą patį puodą įdėkite pakelį sviesto ir sutrupintus sausainius.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps.
- Kaitrą šiek tiek padidinkite ir viską užvirkite.
- Maišykite, kol masė pasidaro tiršta.
- Nukelkite nuo viryklės.
- Pusę zefyrų susmulkinkite ir įmaišykite į pyrago masę.
- Kai pravės, suverskite į tortinę, nuimamais kraštais, viršų išlyginkite ir papuoškite nesmulkintais zefyrais.
- Per naktį laikykite šaldytuve.
Receptas iš: g-blogas.lt