Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. mėgstamų -svogūnų, petražolių
Kaip gaminti
- Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
- Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
- Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
- Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
- Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
- Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
- Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais...
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Keistai paprasta“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita