Ingredientai
- Abrikosai 12 vnt. nedidelių, šviežių
- Pyrago trupiniai: 1 st.
- Riešutai 3 valg. š. maltų arba smulkiai kapotų
- Medus 4 valg. š. skysto
- Varškė 300 g riebios
- Maskarponės sūris 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Miltai 7 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių - pagal skonį
Kaip gaminti
- Abrikosus nuplaukite, įpjaukite, kad galėtumėte išimti kauliuką ir įberkite cinamono.
- Varškę ir maskarponę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi, druska, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Iš jos drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, juos įdarykite abrikosais ir iškepkite karštoje orkaitėje be riebalų.
- Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis bei duonos trupiniais.
- Virtinukus apšlakstykite medumi, apvoliokite pyrago trupiniuose ir patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita