Ingredientai
- Bulvės 300 g virtų
- Varškė 300 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 70 g
- Krakmolas 40 g
- Cukrus 4 arbat. š. 2 - virtinukams ir 2 - padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 arbat. š. 0,5 - pastos
- Braškės 3 sauja 2 saujos - padažui ir keletas virtinukams
- Citrinos 1 vnt. 0,5 - sulčių ir 0,5 arbat. š. - žievelės - padažui
Kaip gaminti
- Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį.
- Viską gerai išplakite.
- Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą.
- Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
- Iš tešlos formuokite rutuliukus į kiekvieno vidų įdėkite po braškę (galite naudoti ir šaldytas braškes).
- Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ~5 minutes.
- Braškių padažui:
- Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.
- Virtinukai patiekiami su braškių padažu.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita