Ingredientai
- Miltai 300 g tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli; tešlai
- Vanduo 50 ml gali reikėti kiek daugiau; tešlai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 1 tešlai ir 2 įdarui
- Druska 0,5 žiupsnelis po truputį tešlai ir įdarui
- Moliūgai 300 g tvirtu, slasvu minkštimu; įdarui
- Bulvės 200 g virtų; įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdaras
- Avies pieno sūris pecorino romano 2 valg. š. smulkiai tarkuoto (jei neturite, tiks ir parmezanas; galite dar tiek pat skirti apibarstymui)
- Sviestas 50 g padažui
- Šalavijai 1 sauja šviežių; padažui
- Kedrinės pinijos 1 sauja padažui (nebūtina)
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Miltus berkite ant lygaus paviršiaus, padarykite duobutę, į ją berkite druską, pilkite aliejų, muškite kiaušinius ir plačiu peiliu imkite kapoti, vis įversdami iš kraštų miltų. Jei mišinys pernelyg sausas, įpilkite šiek tiek vandens. Kai visi ingredientai susijungs, imkite minkyti – turite gauti vientisą glotnią tešlą. Suvyniokite jos rutulį į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.
2. Paruoškite įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Moliūgą (be žievės ir sėklų) supjaustykite 1 cm storio riekelėmis, išdėliokite ant plokščios kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir muskato riešutu. Kepkite apie 20 min., kol suminkštės.
3. Į dubenį sudėkite virtas bulves ir iškepusį moliūgą, gerai sutrinkite šakute, tada suberkite sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir darsyk labai gerai išmaišykite.
4. Ant lygaus paviršiaus, pabarstyto miltais, iškočiokite pabrendusią tešlą iki 2 mm storio lakšto. Ant tešlos dėliokite po šaukštelį pasiruošto įdaro ir formuokite virtinukus taip, kaip esate įpratę – naudodami stiklinę ar specialų spaustuką. Būtinai gerai apspaudykite kraštelius!
5. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, o tada atsargiai suberkite suformuotus virtinukus. Virkite apie 3–4 min. nuo to laiko, kai virtinukai iškils į paviršių.
6. Nedidelėje keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydykite sviestą, suberkite juostelėmis supjaustytus šalavijų lapelius, jei naudojate – ir kedrus, pakepinkite, kol pakvips.
7. Iš vandens išgriebtus virtinukus dėkite į platų dubenį, užpilkite sviesto padažu ir nieko nelaukdami tiekite, jei patinka, dar ir pabarstę sūriu!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams