Ingredientai
- Miltai 1 st. tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. ir 1 trynys tešlai
- Aliejus 3 valg. š. tešlai
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį tešlai ir įdarui
- Cukinijos 200 g jaunų, įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Varškė 100 g riebios, įdarui
- Sūris 50 g tarkuoto parmezano, įdarui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnis įdarui
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, maltų, įdarui
- Sviestas 50 g
Kaip gaminti
1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą.
2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebusi, sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.
4. Sudėkite trintus česnakus, varškę, suberkite tarkuotą parmezaną, muskatus, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.
5. Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, tada iš jo nedidele stiklinaite išpjaukite apskritimus.
6. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro, kraštus užlenkite į vidurį ir gerai užspauskite.
7. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį (nepamirškite įpilti šaukštą aliejaus) ir virkite apie 5 minutes.
8. Tiekite apšlakstytus lydytu sviestu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita