Ingredientai
- Bulvės 8 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pievagrybiai 10 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt.
- Parmezano sūris 30 g sauja tarkuotas
- Miltai 120 g Speltos
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti pagal skonį
- Pomidorai 4 vnt.
- Sezamo sėklos 1 arbat. š.
- Daržovių sultinys 1 l
Kaip gaminti
1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir suminkykite vientisą masę.
2. Nuvalytus pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose su smulkintais svogūnais.
3. Iš bulvių masės aliejumi pateptomis rankomis suformuokite apvalius paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštą kepintų pievagrybių, tada suvoliokite rutulius.
4. Dėkite į verdantį daržovių sultinį ir virkite apie 5 minutes.
5. Tiekite aplietus sultiniu, kuriame virė, apibarstytus sezamais, su šviežiais pomidorais. Jei mėgstate aštriai, pagardinkite aitriąja papriką.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita