Ingredientai
- Miltai 125 g tešlai
- Sojų aliejus (tešlai) 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Krevetės 100 g gliaudytų, įdarui
- Svogūnai 2 vnt. jauni svogūnėliai įdarui
- Imbieras 1 vnt. 2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas, įdarui
- Kaštainiai (tinka ir konservuoti, ir švieži; šviežius reikia trumpai pakepinti; įdarui) 4 vnt.
- Mėsa (įvairi smulkiai kapota arba stambiai malta; įdarui) 300 g
- Kiaušiniai 1 vnt. įdarui
- Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 2 g
- Sojų padažas 1 valg. š. įdarui
- Ciberžolė 10 g miltelių, įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti.
2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Svogūnus nuplaukite, nuvalykite, nusausinkite ir supjaustykite plonais ratukais. Imbiero gabaliuką nuskuskite, kaštainius nuvarvinkite (šviežius – pakepinkite) ir viską smulkiai supjaustykite. Mėsą gerai išminkykite su svogūnais, imbierais, kaštainiais, krevetėmis, kiaušiniu, aitriųjų paprikų ir sojų padažais ir trupučiu ciberžolių.
3. Tešlą padalykite į 20 porcijų ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Ant kiekvieno tešlos skrituliuko uždėkite po šaukštą įdaro. Tešlos kraštus link vidurio aukštai pakelkite ir aplinkui truputį apspaudykite. Paruoštus virtinukus sudėkite į garintuvą taip, kad vienas su kitu nesiliestų.
4. Puode užvirinkite šiek tiek vandens, įstatykite garintuvą taip, kad virtinukai nesiliestų su vandeniu ir uždengus garinkite maždaug 15 min.
5. Patiekite karštus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų