Ingredientai
- Miltai 3 st. tešlai
- Aliejus 3 valg. š.
- Vanduo 1 st. verdantis
- Rikotos sūris 200 g įdarui
- Parmezano sūris 80 g tarkuotas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 2 arbat. š. pagal skonį
- Konservuoti lupti pomidorai: (savo sultyse padažui) 400 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Bazilikai 2 valg. š. šviežių smulkintų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti.
2. Rikotą sudėkite į dubenį, suberkite tarkuotą parmezaną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir viską gerai ištrinkite šaukštu.
3. Iš tešlos iškočiokite du vienodo dydžio plonus lakštus. Ant vieno šaukšteliu kelių centimetrų atstumu išdėliokite sūrių įdarą. Užklokite kitu tešlos lakštu, tarpus tarp įdaro kauburėlių suspauskite pirštais, tada išpjaukite kvadratėlius ar stačiakampius. Kraštelius užlankstykite pirštais. Gautus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 7 minutes.
4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus česnakus su aitriąja paprika. Sudėkite iš sulčių išgriebtus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Likus porai minučių iki troškinimo pabaigos, įmaišykite smulkintus bazilikus. 5. Virtinius tiekite aplietus pomidorų padažu ir apibarstytus tarkuotu parmezanu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita