Ingredientai
- Vištiena 8 vnt. blauzdelių arba šlaunelių
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 12 skiltelės 12 - 16
- Sultinys 1 st. vištienos arba daržovių
- Citrinos 1 vnt. 0,5
- Čiobreliai 1 valg. š. džiovintų arba 3 - 4 šakelės šviežių
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. šviežiai grūstų
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. žiupsnis
- Vynas 2 valg. š. 2 - 3 balto
Kaip gaminti
- Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska.
- Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi.
- Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus.
- Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos griežinėliais. Uždenkite ir valandą marinuokite.
- Česnakus nuplaukite, nes jų lupti nereikės. Sudėkite vištieną į troškintuvą, supilkite marinatą ir sultinį, suberkite česnakus.
- Ant viršaus išdėliokite citrinų griežinėlius.
- Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
- Baigiant kepti atidenkite ir 10–15 minučių skrudinkite.
Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita