Ingredientai
- Viščiukas 1 kg padalytas į atskiras dalis
- Aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Vyno actas 1 valg. š. raudonojo
- Paprikos 1 vnt. žalioji
- Čili pipiras 1 vnt. arba pagal skonį
- Konservuoti pomidorai 800 g arba 10–12 nuluptų šviežių pomidorų
- Juodasis šokoladas 30 g
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Viščiuko gabalus įtrinkite druska bei pipirais ir apkepinkite aliejuje, kol gražiai apskrus.
2. Išimkite vištieną, o tame pačiame inde pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi. Įpilkite šlakelį raudonojo vyno acto, sudėkite smulkiai supjaustytas paprikas ir čili, konservuotus (arba nuluptus ir smulkiai supjaustytus šviežius) pomidorus, maišydami palaukite, kol užvirs.
3. Sutarkuokite šokoladą ir įmaišykite jį į troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Įdėkite atgal į indą vištieną, uždenkite ir lėtai troškinkite apie pusvalandį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis