Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. viščiukas
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 300 g smulkių svogūnėlių
- Miltai 1 valg. š.
- Vynas 200 ml raudonojo
- Morkos 200 g mažų morkyčių
- Česnakai 2 skiltelės smulkintos
- Čiobreliai 1 arbat. š. 0,5 - džiovinto
- Raudonėliai 1 arbat. š. 0,5 - džiovinto
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Pievagrybiai 200 g
- Brendis: 2 valg. š.
- Petražolės 1 valg. š. smulkiai pjaustytų
Kaip gaminti
- Supjaustykite viščiuką į 6–8 dalis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
- Apvoliokite vištieną miltuose ir apkepkite iš visų pusių.
- Nuluptus svogūnėlius sužerkite į keptuvę su vištiena, sudėkite morkytes (jei naudojate šviežias) ir kelias minutes pakepkite.
- Supilkite vyną, įdėkite česnakus, čiobrelius, lauro lapą, įberkite druskos ir pipirų.
- Gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite dar 30 min. Išimkite mėsos gabaliukus, į keptuvę suberkite supjaustytus grybus ir morkytes (jei naudojate šaldytas) ir trumpai apkepkite.
- Sudėkite viščiuką atgal, supilkite brendį ir kelias minutes patroškinkite.
- Prieš patiekdama apibarstykite petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita