Ingredientai
- Vištų kepenėlės 800 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Obuoliai 4 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir trumpai apkepkite kepenėles iš abiejų pusių. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Gilioje keptuvėje storu dugnu trumpai pakepkite svogūnų griežinėlius. Kai svogūnų gabalėliai taps perregimi, ant viršaus išdėliokite obuolius, ant jų – keptas kepenėles.
5. Įpilkite verdančio vandens, kad obuoliai būtų beveik apsemti. Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės obuoliai. Tik neleiskite jiems sukristi.
6. Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita