Ingredientai
- Sviestas 150 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis susmulkintas
- Česnakai 2 skiltelės sutrintos
- Vištų kepenėlės 300 g
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų arba šviežių
- Grietinėlė 5 valg. š.
- Brendis 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Druska 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus su česnaku iki minkštumo. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 10 minučių.
2. Supilkite grietinėlę, pašildykite iki grietinėlė užvirs. Šliūkštelėkite brendžio, pamaišykite, nukaiskite, suberkite čiobrelius, pipirus ir druską ir išmaišykite.
3. Sutrinkite masę trintuvu iki tyrės, supilkite į indą ir atvėsinkite. Laikykite šaldytuve.
4. Valgykite užsitepę ant duonos ar skrebučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos