Ingredientai
- Vynuogės 20 vnt. didelių raudonųjų
- Salotos 100 g kelios saujelės įvairių salotų lapelių
- Greipfrutai 1 vnt. didelis raudonasis
- Sviestas 2 valg. š.
- Pienas 2 st. kepenėlėms mirkyti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Sultys 50 ml apelsinų
- Vynas 50 ml chereso
- Vištų kepenėlės 400 g viščiukų
Kaip gaminti
1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste.
2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą ir kaitinkite, kol dalis jo nugaruos.
3. Greipfrutą nulupkite, pašalinkite baltąją žievelės dalį, išskirstykite skiltelėmis ir sumeskite į gilų dubenį.
4. Ten pat dėkite plėšytus salotų lapelius, pilkite aliejų, apelsinų sultis, berkite nuplautas, per pusę perpjautas vynuoges (nepamirškite iškrapštyti sėklyčių).
5. Salotas gerai išmaišykite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Po lygiai išdėliokite į tris lėkštes. Ant viršaus berkite viščiukų kepenėlių, šalia įpilkite balzaminio padažo.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant kepenėlių mirkymo laiko)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita