Ingredientai
- Miltai 2 st. biskvitui
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. biskvitui
- Soda 2 arbat. š. biskvitui
- Cinamonas 2 arbat. š. biskvitui
- Druska 0,75 arbat. š. biskvitui
- Morkos 3 st. tarkuotų (bendrai apie 0,5 kg); biskvitui
- Karijų riešutai 1 puodelis stambiai kapotų biskvitui ir dar šiek tiek nekapotų papuošimui
- Kokosų drožlės 1 st. biskvitui
- Džiovintos spanguolės 0,5 st. biskvitui
- Cukrus 2 st. biskvitui
- Kiaušiniai 4 vnt. dideli; biskvitui
- Saulėgrąžų aliejus 1 st. biskvitui
- Varškė 500 g petrintos arba specialios pyragams; pertepimui
- Cukraus pudra 100 g pertepimui
- Grietinėlė 400 ml plakamosios; pertepimui
- Citrinos sultys 2 valg. š. pertepimui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite 160 laipsnių temperatūros, tris 24 cm pyrago formas ištepkite sviestu, įklokite formos dydžio kepimo popieriaus apskritimą.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokosą ir džiovintas uogas.
3. Atskirai trečiame dubenyje iki vientisumo išplakite aliejų su cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius. Lėtai įmaišykite sausuosius ingredientus ir galiausiai – morkas su riešutais.
4. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas ir kepkite 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeiskite skardas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Jei neturite trijų kepimo formų arba orkaitė ne itin gerai dirba – padalinkite tešlą į tris dalis ir kepkite po vieną biskvitą. Kol biskvitas orkaitėje, likusią tešlą laikykite šaldytuve.
5. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.
6. Kremui varškę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paragaukite, ar pakanka saldumo/rūgštumo, jei norisi, papildomai įpilkite citrinos sulčių arba įberkite dar cukraus pudros.
7. Biskvitus pertepkite kremu ir puoškite riešutų puselėmis.
Riešutai: karijas galima keisti graikiškais arba lazdyno riešutais.
Džiovintos uogos: tinka kokios tik norite: razinos, vyšnios, šilauogės, mėlynės. Galima visai nedėti uogų, galima kepti su šviežiomis. Tuomet rinkites tvirtesnes uogas (šilauoges arba vyšnias) ir atitinkamai pareguliuokite cukraus ir citrinų sulčių kiekį kreme – vyšnios tortui suteiks papildomo rūgštumo.
Varškės kremas: tradiciškai morkų pyragai gaminami su riebesniu grietinėlės/maskarponės kremu. Čia toks kremas taip pat puikiausiai tiktų, bet jei norisi ne taip riebiai ir gaiviau – rinkitės varškę.