Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Miltai 4 valg. š. mėsai apvolioti
- Aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 3 valg. š.
- Vynas 50 ml baltasis
- Citrinos 2 vnt. sultys
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Vištienos sultinys 100 ml
- Petražolės 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos.
2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite ir, jei atsirado suskrudusių miltų gumulėlių, išimkite juos. Tuomet dėkite sviesto, įpilkite vyno ir citrinų sulčių, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakepkite viską dar apie 1 min.
3. Paskui supilkite vištienos sultinį. Maždaug po 5–6 min., kai skysčio keptuvėje sumažės per pusę, įberkite šiek tiek miltų, kad padažas sutirštėtų. Viską apibarstykite petražolėmis. Garnyrui galite rinktis daržoves arba ryžius. Tik būtinai reikėtų griežinėlio citrinos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita