Ingredientai
- Vištiena 500 g supjaustyta gabalėliais
- Druska 15 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. didelis, stambiai supjaustytas
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Gvazdikėliai 5 vnt.
- Vynas 100 ml sausas raudonas
- Pomidorai 300 g trinti
Kaip gaminti
Puikus itališkas patiekalas. Tereikės tik pasigaminti garnyro, ypač tiks spagečiai arba ryžiai.
1. Vištienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai parus.
3. Suberkite į greitpuodį svogūno ir paprikos gabalėlius, supilkite vyną, gvazdikėlius ir troškinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio išgaruos – vos kelias minutes.
4. Paskui sudėkite vištienos gabalėlius, užpilkite pomidorų tyre, užvirkite ir 10 min. dar patroškinkite.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų