Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Bulvės 2 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt.
- Imbieras 10 g truputis šaknies
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis keli grūdeliai
- Kokoso pienas 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
2. Tada suberkite smulkintą imbierą ir dar minutę pakepinkite.
3. Į svogūnų ir imbierų masę įmeskite cinamono lazdelę, gvazdikėlius, pipirus ir trumpai pakaitinkite.
4. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į svogūnų bei prieskonių masę.
5. Kai bulvės kiek suminkštės, sudėkite smulkintą vištieną ir vis pamaišydama apkepkite iš visų pusių.
6. Pusę stiklinės kokoso pieno sumaišykite su puse stiklinės vandens, supilkite į keptuvę, kai užvirs, pasūdykite, keptuvę uždenkite ir virkite apie 10 min., tada supilkite likusį kokoso pieną.
7. Bulves ir vištieną išgriebkite kiaurasamčiu ir atskirose lėkštėse tiekite suformavusi nedidelius bokštelius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų