Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 200 g 200 - 300
- Aliejus 1 valg. š.
- Cukinijos 1 vnt. 0,5
- Morkos 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. šaknis
- Svogūnai 1 vnt. 0,5
- Paprikos 3 vnt. po 1/3 įvairiaspalvių (geltonos, žalios, raudonos) paprikų,
- Sezamo sėklos 1 žiupsnelis
- Sojų padažas 1 arbat. š.
- Medus 3 valg. š. 3 - 4
- Pomidorų padažas: 6 arbat. š.
- Kukurūzai 1 st. konservuoti
- Ryžiai 300 g ilgagrūdžiai - pakuotė
Kaip gaminti
- Išvirkite ryžius.
- Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
- Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojų padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį.
- Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šaukštą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami, dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
- Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
- Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamų sėklų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų