Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. filė
- Marinatas: „Teriyaki“ 1 vnt.
- Kokosų pienas 400 ml skardinė
- Svogūnų laiškai 10 g
- Ananasai 1 vnt. galima konservuotų
- Pipirai 2 arbat. š. pastos
- Česnakai 2 skiltelės
- Krakmolas 1 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Ryžiai 1 st.
- Šafranas 1 g nebūtinai
Kaip gaminti
1. Vištų krūtinėles perpjaukite per pusę, supjaustykite juostelėmis, supilkite „Teriyaki“ padažą ir apie 15–20 min. pamarinuokite. Į įkaitintą aliejų suberkite pjaustytą česnaką, pakepinkite ir išimkite.
2. Susmulkintus svogūnų laiškus dėkite į tą patį aliejų ir kiek apkepkite. Pamarinuotus vištienos gabaliukus pavoliokite krakmole ir dėkite į tą pačią keptuvę. Viską 3–4 min. kepkite, sudėkite aitriųjų pipirų pastą.
3. Supjaustykite ananasą (jei nekonservuotas) ir dėkite į tą pačią keptuvę. Supilkite kokosų pieną, uždenkite ir patroškinkite.
4. Išvirkite ryžius. Prieš baigdamos virti, įberkite žiupsnelį šafrano. Paruoštą vištieną tiekite su ryžiais.