Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio - sukapoto
- Česnakai 1 skiltelės smulkiai sukapota
- Paprikos 1 vnt. žalioji - sukapota
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. aukščiausios rūšies
- Vištiena 1 kg gabalėlių aukščiausios rūšies, be kaulo
- Sviestas 150 g žemės riešutų
- Vištienos sultinys 2 puodelis 500 ml
- Ciberžolė 1 arbat. š. kurkumos
- Kalendros 1 arbat. š. grūdelių
- Kmynai 1 arbat. š.
- Raudonieji pipirai: (gabalėlių) 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų - pagal skonį
Kaip gaminti
- Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
- Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi.
- Išimkite iš keptuvės daržoves ir padėkite atskirai. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Sudėkite anksčiau apkepintas daržoves.
- Tada į mažą prikaistuvį dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite sultinį, suberkite ciberžolių miltelius, kalendras, kmynus, raudonųjų pipirų gabalėlius, druską, pipirus ir kaitinkite ant lėtos ugnies.
- Kaitinkite ir maišykite, kol gerai susimaišys (apie 5 minutes).
- Vištienos gabalėlius sudėkite į karščiui atsparų indą ir apipilkite padažu. Kepkite, kol vištiena pasidarys labai minkšta (apie 30 minučių).
Receptą atsiuntė Rūta Kniežaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita